Skip to main content

Tanja Glišin i Milosav Knežević novi članovi Izvršnog odbora Raiffeisen banke

Nakon dobijanja prethodne saglasnosti Narodne banke Srbije, Raiffeisen banka imenovala je Tanju Glišin i Milosava Kneževića za nove članove Izvršnog odbora. Tanja Glišin preuzeće funkciju člana IO za privredu, a Milosav Knežević za informacione tehnologije i operativne poslove (OPS/IT). Na nove dužnosti u Raiffeisen banci stupaju 1. jula 2024. godine. 



Tanja Glišin ima preko dve decenije iskustva u poslovanju sa privredom, a od kraja 2010. godine uspešno upravlja Sektorom Raiffeisen banke za velike i multinacionalne kompanije. Zahvaljujući veoma bogatom znanju i ekspertizi taj sektor je transformisala u jednog od najuspešnijih aktera na lokalnom tržištu. 

Milosav Knežević je po obrazovanju inženjer informacionih tehnologija sa preko 20 godina iskustva u IT sektoru. Kroz dugogodišnji, stručan i posvećen, rad posebno se dokazao u unapređenju i razvoju proizvoda, usluga i uvođenju inovacija koje su doprinele da Raiffeisen banka bude prepoznata kao lider na domaćem tržištu.

Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke istakao je da ga posebno raduje činjenica da se nastavlja tradicija da nove funkcije u Izvršnom odboru preuzimaju najiskusniji članovi domaćeg tima.

„Uspeh Raiffeisen banke temelji se, u najvećoj meri, na znanju i odabiru najboljih koje tržište može da ponudi. Za veliko znanje je, međutim, potrebno vreme, a da biste dobili najbolje ljude znanje morate da prenosite, ne samo ono formalno, već i ono koje čini osnov kulture jedne kompanije, ono koje je došlo iskustveno, savladavanjem različitih izazova. Kada u Izvršnom odboru imate tim takvih profesionalaca, među kojima su i Tanja Glišin i Milosav Knežević, sa kojima je zadovoljstvo raditi, onda je uspeh stvar izbora, ne slučajnosti.“, rekao je Zoran Petrović.

On je dodao da Raiffeisen banka posebnu zahvalnost duguje Goranu Kesiću i Nenadu Sibinoviću, koji su stručnim autoritetom doprineli uspostavljanju liderske pozicije naše banke na domaćem tržištu, a od kojih će pozicije preuzeti Tanja Glišin i Milosav Knežević.